Teekond ettevõtjaks 1#: kontoritöötajast loovettevõtjaks

… on üks olulisemaid lauseid holistilise teraapia õpingutelt, olles minu jaoks justkui sloganiks, mis tähistab minu teadlikuma enesearengu teekonna algust alates 2014. aastast.

Viies läbi ettevõtluskoolitusi, siis rõhutan alati osalejatele, et osaühingu asutamine ei tähenda veel ettevõtlusega alustamist. Sellest räägib minu enda kogemus. Kuigi ma asutasin enda esimese ettevõtte 2008. aastal, ei nimeta ma end  100% ettevõtjaks. Olen olnud siiani pigem hobiettevõtja, kelle majandustegevus ei ole olnud järjepidev ja eesmärgistatud.

Kuidas sai alguse minu hobiettevõtlus?

Kuni 2007. aastani elasin äärmiselt “turvalist” elu. Liikusin loogilises järjestuses muudkui korporatiivsel ametiredelil ülespoole, nautisin erinevaid hüvesid mida iga järgnev redeli aste endaga kaasa tõi, omandasin teist kõrgharidust ja omasin täielikku kontrolli oma soovide, unistuste ja eesmärkide üle nii isiklikus kui ka tööelus. Tundub tuttav? Kuid nagu tavaks ikka, sel hetkel kui sa tunned end justkui oma elu valitsejana, juhtub midagi, mis tõestab vastupidist. Ja nii oligi. Jäin kõigest ilma (peale pangalaenude ja sel hetkel olematu väärtusega kinnisvara). Sellest kogemusest saan öelda, et inimvõimetel ei ole piire ja olles sundseisus hakkasin tegutsema. Kuna palgatööna ei olnud võimalik oma sissetulekuid tõsta, siis oli ainuke võimalus proovida seda teha läbi ettevõtluse. Asutasin ettevõtte mis tegeles raamatupidamisteenusega ja juriidiliste konsultatsioonidega kuni 2015. aastani. Tulu ei olnud küll märkimisväärne, kuid siiski olin päästetud! 😉


Teekond ettevõtjaks õppetund nr 1#:

Saa ülevaade tugevustest mille eest inimesed on valmis sulle raha maksma.


8 aastat hiljem … algus loovettevõtjana

Täna, 8 aastat hiljem, olen teinud otsuse muuta oma ettevõtlus eesmärgistatud, järjepidevaks ja kasumit teenivaks. Sõltumata sellest, et olen olnud aastaid seotud ettevõtlusega, tunnen end ebakindlalt sarnaselt nende ettevõtlushuvilistega kes mu koolitustel on osalenud. Valdkonnad millega soovin ehitada üles oma ettevõtte ja sellega luua vähemalt iseendale töökoht on – koolituste läbiviimine ettevõtluse, müügi, isikliku arengu teemadel ja holistilise teraapia erapraksise loomine 2017 aastal. Erinevalt ajast, mil alustasin raamatupidamisteenuse osutamisega, on hetkel see algus hoopis erinev – ma soovin toota väärtust läbi loova tegevuse.

Seega olen samas olukorras kui kõik teised alustavad ettevõtjad, kuna ka minu peas liiguvad igapäevaselt järgmised küsimused:

“Kas mu teenustele/toodetele on nõudlus?”

“Kui palju on vaja investeerida teenusesse/tootesse, et see hakkaks tulu teenima?”

“Kuidas planeerida aega efektiivselt, et jõuaksin tulemuseni?”

“Mis on olulised tegevused mida pean kindlasti tegema?”

“Millised on kõige efektiivsemad turundus- ja müügikanalid?


“Ma soovin toota väärtust läbi loova tegevuse”


 (mis on iga ettevõtte peamine eesmärk). Sõltumata sellest et olen juba koolitustega vaikselt alustanud, on asi töökoha loomisest veel väga kaugel. 

Jagan läbi blogi kõike olulist millega iga ettevõtja oma teekonnal kokku puutub 😉

Related Articles